Ilmesesti olet tuon suunitelmasi miettinyt toimivaksi tarpeisiisi, joten hyvä niin.
Hiukan kuitenki itselleni jäi epäselväksi noiden kiinteiden asentojen suunniteltu toimivuus niin käyttöveden, kuin sunnitellun lämmityspuolenkin kohdalla.
Lisätulistinvaraajan alla olevasta säätimestä saa säädettyä vesimäärää, joka menee varaajan läpi.
Jos tämä on manuaalinen, niin miten tätä käytetään? Miksi haluttaisiin säätää vaikkapa puolet kiertämään kiinteästi kulkemaan varaajan läpi?
Ruuvataan se ensin siten, että ottaa vettä vaan alemmasta. Jos ei toimi, niin käännetään 90/10, 80/20 jne kunnes 0/100 eli alkuperäinen asento. Ei mene kauaa kun löytyy käyttäjää miellyttävä toiminto. Eikä se sitä Oumannin toimintaa sotke - vettä se saa niin kuin ennenkin!
En epäile oumannin saavan vettä, vaan tarkoitin, ettei se kytkennästä huolimatta osaa ylilämpöön reagoida...
Kiintällä asetuksella, yläosa säilyy tietyn kiinteän energiamäärän verran koskemattomampana? Esim. kaikki alemmasta, talvella alaosa riittää vaikkapa vuorokauden talon lämmöntarpeeseen, mutta kesällä vaikkapa viiden. Käyttövedelle priorisoidaan kuitenkin aina sama energiamäärä, riippumatta pitääkö sen riittää yksi vai viisi vuorokautta?
Entäpä kun kerrostuman taso siirtyy alemman oton alapuolelta sen yläpuolelle? Oumannille menevän veden lämpötila muuttuu ja on riippuvainen venttiilin asennosta sekä ylä ja alalämmöistä jne.
Esim. varaaja on lämmitetty 90C ja kiinteä asetus 90/10. Oumannille menee 90C vesi kunnes kerrostuma nousee alemman oton yläpuolelle. Nyt alaosan ollessa esim. 20C oumannille menee sekoitus 90% 20 asteista ja 10% 90 asteista = 28C vettä jne. jne?