>Olen kyllä Jollan kanssa samaa mieltä että Puuhella lämmityslaitteena on sieltä huonommasta päästä. Kyllä sen energia voi laskea vähentävän muuta lämmitystä edellyttäen että muuta lämmitystä siksi aikaa pienennetään. Jos ei ole keskuslämmitystä niin mitenkäs se tehdään. Usein sisälle tulee liian kuuma ja vain odotetaan että kuumuus häipyisi, pahimmassa tapauksessa tuuletetaan se ulos. <
Yleensä aina on huomioitava,- kuten tässäkin, niin jokainen kohde on yksilöllinen ja tapauskohtainen. Todellisuushan on, miten jokaisessa taloudessa on jokin lämmitysmuoto. Vanhemmissa ja pienimmissä taloissa sähköpatteri + tulisija. Kun tulisijaa lämmitetään, niin luonnollisesti patterit lakaavat lämmittämisen,- jos termostaatit on kunnossa. Pienissä taloissa AINA on ylilämpö tulisijaa lämmitettäessä, mutta tuotakin ongelmaa voidaan lievittää monin keinoin.
Niin, eihän hella anna erikoisen paljoa lämpöenergiaa yhden ruuanlaiton aikana, jos hellaa ei tietoisesti ylilämmitä.Pari kolme kiloa puuta kertalämmityksessä.6...10kw lämpöenergiaa.
Esim. meidän tapauksessa keittiön lämpötilakaan ei erikoisesti kohoa, vaikka uuni / hella on keittiössö. Lämpö tasaantuu koko huoneistoon ja termostaatit pitävät huolen, ettei ylilämpöä pääse syntymään.Edes paistopäivinä. Sisällä lämmitys näkyy heti varaajasta tulevassa lämmönsyötössä.
Mutta, vaikka olisi uusi talo, niin todellisuus on, ettei yleisesti käytetty lattialämmitys sovi hyvin tulisijojen lämmitysksien kanssa,- koska massiivinen lattialaatta ei huomioi herkästi ylilämpöä. Sama mielikuva kuin tavarajuna, jonka kiihdyttäminen ja pysäyttäminen on hankalaa / hidasta.