Asian vierestä kuivalla sekapuulla lämmitän ja aina mahdollisimman hyvällä liekillä tottakai, tosin nykyisessä yläpalossa ainokainen 3-tie termostaatti hölmösti yläputkessa ja pitää latauslämmön yli 60 asteen, jolloin alaputkeen tulee 50-65 asteista vettä Kiertovesipumppu hitaimmalla lataus on 70 astetta ja tuleva 50-55 asetta toimii tuolla yhdistelmällä parhaiten, edellisen omistajan idiotismeja nämä. Muutenkin kaksikko 224 ja 4000L varaaja ihan loistava yhdistelmä
Mutta onko kellään Ollu oikeita ongelmia? Tulen karkaaminen varastopesään korjattavissa, puhutaan nyt vuodoista tai saumojen pettämisestä? Ainevahvuudet riittäviä ja järkevällä käytöllä 10v jälkeenkin uudenveroinen ja 20v saavutettavissa?
Niin, noihin eri latauspaketteihin saa monen asteisia termostaatteja. Itse ajattelen, miten termostaatin tulisi aina olla yli +80C ja kierrätys niin suuri, että kattilaan paluuvesi tulisi aina olla yli +65C. Tuo +65 C on yleinen suositus ja ihan syystä.
Kattila / palaminen tykkää aina korkeista lämpötiloista ja kiehunnan estäminen tapahtuu juuri kunnon veden kierrätyksellä + siihen tarkoitetulla putkituksen koolla.
Niin, kuivissa puissakin on ihmeellisen paljon kosteutta. Nyt poltettavat puut on tehty 1998 - vuonna ja varastoitu sisätiloissa ja kattilahuoneessa on aina muutaman lämmityskerran puut. Mutta, silti lämmittämisen yhteydessä hormista tulee silmin havaittavaa vesihöyryä. Aivan samanlainen ilmiö kuin naapurin öljylämmityksestä.
Niin, kukaan foorumilla ei ole kertonut kattilansa hitsauksien pettämisestä / hitsausvirheistä, jotka aiheuttaisivat vuotamista. Kattilathan tosin koeponnistetaan tehtaalla. Samoin syöpymisistä en ole kuullut kuin alapalo kattilaan liittyen ja kotimaisesta tuotteesta. Nettikirjoitelun mukaan 10-vuoden iässä.
Niin, kun huomioi käänteispalo ja alapalo kattilan toiminnan, niin juuri varastopesä on se kriittinen syöpymiskohde, koska pesässä ilman vaihtuvuus on hidasta, verraten esim. Yläpalokattilaan, jossa taas palamisen aikana ilma vaihtuu voimakkaasti ja näin kosteus ei tiivisty kattilan pinnalle.