Vesi virtaa sinne missä on pienin vastus -> lyhintä tietä varaajassa. Kuten kahe kirjoitti, on hyvin todennäköistä että kuvasi mukaan esilämmityskierukalla on vielä hyvin kylmää vettä kun kattilalle jo lähteekin kuumaa toisesta päästä.
Näin et saa varaajia ladattua täyteen ainakaan ilman kattilan katkokäyntiä. Kuuman käyttöveden tuottamisen alun kannalta on myös suunnitelmasi kaikkein epäedullisin.
Vielä tuosta käyttöveden priimauksesta.
jos "suuren" varaajan yläpäässä on vaikks 300 litran matkalla sekä kierukka että lämmitysvastus niin siinä on huomattavasti vähemmän pinta-alaa kuin 300 litran priimausvaraajassa josta vuotolämpöä lähtee ympäröivään tilaan.
Kyllä, mutta eivät vastaa toisiaan millään muotoa.
Teoreettinen esimerkki:
Jos 100l kv-varaaja on 38 asteinen, saadaan siitä 10min 38 asteinen suihku 10l/min. (energiaa viemäriin loroteltavana 4,4kWh:n edestä)
Kierukka vaatii aina lämpötilaeron, sanotaan tässä 5 astetta. Eli vaatii vastaavan kokoiselta (100l) "hatulta" isossa varaajassa 81 asteen lämpötilan jotta sama 4,4kWh:n edestä voidaan suihkutella.
Enkä tarkoita missän nimessä että aina kannattaisi sijoittaa erilliseen sähkövaraajaan. Monessa hyvin mietityssä systeemissä lämpöhukka on sen verran pientä ettei esim. 500€ sijoitus kannata taloudellisesti.
Itselläni ratkaisu 300l Jäspistä perustui moniin tekijöihin ja tyytyväinen olen.