SLX mallissa lienee tuo HW-termostaattivipu ja ilmaluukku jolla saa kattilan tyhjäkäynnille viiveettä. -korjatkaa jos olen väärässä.
Profia ei saa. Jos sähkökatko niin Profi jatkaa palamista ilman imuria vähennetyllä teholla. Tulipinta on se mikä mielestäni on oleellinen, siinä suhteessa voi toivoa saavansa puista vastinetta lämpönä. Ei taida viistetyt reunat tehdä juuri eroa, palaa ne puut jos on palaakseen, suora tai kalteva. Puhaltimen koko, saattaapa olla että mitä isompi teho, sitä enemmän menee savukaasua raakana läpi. Se taas näkyy piipusta tulevan savun muodossa. Iso varastopesä puolestaan tuottaa savua enemmän kun osa palosta pyrkii ylöspäin ja polttaa varastopesässä tuottaen savua jota alapesä ei polta loppuun ja kondensoituu piipussa kreosoottina joka on nokipalolle parasta polttoainetta. Jos taas ajatellaan että varastopesän puiden määrä ei vaikuta kaasutukseen niin imurin pitää olla tehokas ettei palo karkaa ylös ja se taas saattaa tuottaa tuota palamatonta savua sitä enemmän mitä enemmän varastossa on tavaraa. Jatkuvapaloinen alapalokattila jossa on kapea mutta korkea varastopesä on siinä suhteessa helpompi kun ilma auttaa varastopuun jäähdytystä ja happi kulkeutuu suoraan sinne missä sitä tarvitaan.
Tuo kraanavesijäähdytyssysteemi ei liene tarkoitettu palon hallintaan vaan varotoimeksi ylikuumenemista vastaan, yksinomaan.
Tuntuisi oman kokemuksen perusteella tosiaan että pieni palava massa ja tehokas palaminen voisi olla kaikkein paras yhdistelmä.
Käänteispalossa vain ongelmaksi jää jatkuva täydentäminen tai sitten ideaali paloprosessi varastopesässä alasuuntaan.
Holvaantuminen lienee hetkellinen ongelma mutta alapalossa voi taas tyssätä kokonaan.
Tämän verran nyt havaintoja kuukauden poltteluista attackilla. Huomaa, ei lambda versio jota en voi kommentoida.
Mukavaa jos kommentteja osaavimmilta kun kuukaudessa ei vielä kovasti synny kokemusta käänteispalosta vaan nämä lähinnä ensihavaintoja vielä.