Kiitoksia paljon vastauksista.
Varaajaksi arpakone valitsi AkvaSolarin. Uudistin teknisentilan mitoituksen siten, että sinne mahtuu maksimissaan 3m2 varaaja. Käyttövedelle tulee esilämmitys alhaalta ja tulistus ylhäältä.
Suunnittelin myös käyttöveden esilämmitystä varaajan alaosassa, jonka jälkeen se kiertää varaajan yläosassa tuplakierukan läpi, mitä myös puuhella lataa. Jouduin heittämään ajatuksen romukoppaan, koska vaikka 100% puulieden tehosta siirtyisi tuplakierukassa käyttöveteen, pitää käyttöveden virtauksen olla todella pieni, että se todella lämpiää, jos varaaja on päässyt kylmäksi. Kerrostuminen ei myöskään taida olla samaa laatua, koska puuliesi lataa välillisesti kierukalla, eikä suoraan varaajaa ylhäälle?
Muuten alkaa olla suunnitelmat valmiina ja maanantaina olisi ensimmäinen palaveri pääsuunnittelijan kanssa.
Kehittelin myös kaivoveden lämmitintä, jolla saisi käsipumpulla tuvassa lämmintä ja kylmää vettä. Taas on kyseessä lähinnä fiilistely ja varavesijärjestelmä, koska vesiosuuskunnan putki menee tontin läpi.
Ideana on, että kaivosta tuleva vesi haaroitetaan teknisessä tilassa ja molempiin haaroihin asennetaan takaiskuventtiilit. Toinen haara lähtee suoraan tuvassa olevalle 3-tie venttiilille. Toinen haara menee aurinkokierukkaan varaajan alaosassa ja siitä varaajan yläosan kierukalle, jonka jälkeen se menee tuvassa olevalle 3-tie ventiilille. Näin voi 3-tie venttiilistä valita pumppaako kylmää vettä vai lämmintä varaajan kautta.
Niran pumppu ei ainakaan kestä jatkuvaa painetta, joka voi muodostua lämpimälle puolelle, koska siinä on takaisku. Tuohonkin toki saisi ylipaineventtiiliin. Virtausnopeus tietysti vaikuttaa veden lämpötilaan ja eikä ole sanottu kestääkö pumppu kuumaa. Toki sitä kylmää vettä voisi pumpata sisälle ja puuliedellä kattilassa lämmittää, mutta nopeampaa ja suurempia määriä voisi tuottaa tuolla varaajalämmityksellä.
Mitä mieltä on raati tuosta kaivoveden_lämmitysjärjestelmästä?