Kastelin 2002 puolitoistakerroksinen noin 180 neliötä, vesikiertoiset lattialämmitykset. Lämmönlähteenä IVT490 poistoilmalämpöpumppu, kompuran teho sisäilman lämpötilasta riippuen 1-1,5kw, joten lisäsähköä on käytössä vaihtelevasti, maksimiteho 9kw. Pienellä käyttöveden kulutuksella 0 keliin asti lisäsähköä ei tarvita, ei toteudu nykyään...
Osaan piireistä termostaateille olisi valmiudet, en tiedä olisiko mitään iloa tai hyötyä muuta kuin kylmät lattiat kun lämmittää leivinuunilla. Säätöjä olen vähän muutellut vuoden ajan mukaan ja ihan kesäksi jättänyt yläkerran kokonaan pois. Nyt lattialämmöt on hieman isommalla ettei jälkikasvulle tule vilu lattialla.
Puulämmönlähteenä Tulikiven takkaleivinuuni joku 2700kg on painoa. Tuossa leivinuunilla saa puusta paremmin irti ja sitä tulee lämmitettyä lähes aina, takan tulipesä on huonosti toteutettu. Takalla kyllä saa nopeammin lämpöä jos tarve on. Näillä -20 keleillä sopiva puumäärä päivässä on 2 telineellistä joka on noin 16kg kuusipuuta, 0 keleillä maksimissaan telineellinen.
Isoin ongelma kohta kokonaisuudessa on se että tuloilma tulee seinäventtiileistä, joka aiheuttaa vedon tunnetta, varsinkin kun lämmittää uunia. Eilen sisälämpötila tippui 0.2 astetta kun poltti tuon 2h ajan leivin uunissa.
Täytyy tulevaisuudessa miettiä millä tuon PILP korvaa kun se aika tulee, jos koko masiina jää pois kannattaa ilmavaihtoa uusia sen verran että tekee tuloilmalle kanavat. Taloon ei sovi järkevästi kuin yksi 500L varaaja tai yksi kaappi lisää. Halli rakennus on tulossa pihaan noin 50m päähän joten siihen saisi puukattilalle ja varaajalle tilan, tuolta siirto kanaalilla ja taloon 500L varaaja, isompi ei mahdu. Tai maalämpöä tarpeeton porakaivo on, aurinkolämpö...