Käsittääkseni puukattiloissa käytetään paljon sekapuuta. Olen kuullut kehuja myös haavasta. Haapaa menee tietty enemmän, mutta se pitäisi hormin ja kattilan jotenkin puhtaampana. Onko kokemuksia?
Haapa on hyvä polttopuu. Sopii vähän huonosti avotakkaan, räiskähtelee. Ei tosiaankaan nokea hormia kovin paljon.
Haavalla on tosin muutakin myyntiarvoa kuin polttopuu, mutta leppä ei kelpaa muualle. Leppä on savusaunojen polttopuuna tunnettu, mutta Vaari esimerkiksi on polttanut leppää viimeiset viisivuotta varaavassa takassa hyvin kokemuksin.
Paju (raita) on myös hyvä polttopuu, mutta sitä esiintyy tavallisesti niin pieniläpimittaisena, että se kelpaa vain haketukseen.
Suomalaisten pyhä puu, pihlaja ei ole niin yleinen, että se olisi mitenkään merkittävä polttopuuna. Kuitenkin se on mainio lämpökattiloihin, silloin kun sitä on. Takkapuuna se ei ole suositeltava, hajunsa takia. Hajua on vaikea saada kokonaan pois, vakka kuinka sen kuivattaisi.