Siivousoperaatiota koneella ja löytyi yksi kuvakulma, jota ei vielä ole ollut esillä:
UPS on vaihtunut kuvasta uudempaan. Kuvassa 9125, tällä hetkellä käytössä 9130 (1000 KVA + 1 EBM). Kattila, laddomat ja kattilan puhallin pyörivät tällä noin 200 minuuttia sähkökatkon sattuessa, joten hyvin ehtii pesän polttaa loppuun.
Tuosta vielä puuttuu käyttövesi ja lattialämmityksen jaot, koska tilat joihin ne tästä varaajasta otetaan ovat vielä kylmänä. Lisävaraaja (3k-4k) on helppo laittaa seinän toiselle puolelle putkivetoineen.
Termomatista (musta laatikko seinällä) ja sen toiminnasta voisi valaista hieman.
Termomatin toiminnan tarkoitus on siirtää lämmintä vettä varaajasta toiseen, minun tapauksessa 3000 litran Akvatermista talon noin 1700 litran varaajaan. Omaan järjestelmään piti Vexveltä tilata laite toisenlaisilla antureilla, koska kaksi antureista sijaitsee talon varaajan luona noin 50 metrin päässä. Yksi ylhäällä ja yksi alhaalla. Kolmas anturi on Akvatermin yläosassa.
Purkuvaiheessa Termomat toimii loistavasti ja muutamien säätöjen jälkeen varaajien lämmön olen saanut nollakelissä pudotettua 31 asteeseen ja silti talolla on vielä ollut lämmintä vettä tarjolla. Kovilla pakkasilla näin suuri pudotus ei onnistu, koska kierrosta palaava vesi ei laske tarpeeksi. Tähän voisi auttaa kiertopumpun nopeuden pudotus kolmoselta kakkoselle.
Latausvaiheessa (jos kaikki paikat ovat kylmänä) otan Termomatin alussa irti, jotta se ei heti lähde pumppaamaan talolle kun raja-arvon ylittävää vettä on saatavissa. Kuvassa tämä ei oikein näy mutta tuo siirtopumppu on vaihdettavissa Termomatin ohjauksesta manuaaliselle toiminnolle (päällä tai pois). Tämä järjestely aiheuttaa pari kolme käyntikertaa pannuhuoneessa lämmityksen aika, jos talon varaajan haluaa ladata täyteen.
-20 asteeseen saakka ei ole pakko vetää molempaa varaajaa täyteen. Sen yli jos mennään, joutuu loppuillasta pannarissa vähän aikaa odottelemaan, että talon varaaja on täynnä.
Hyvänä puolena manuaalisella pumpun ohjauksella on se, että jos tulee heitettyä liikaa puita pesään, voi helposti antaa ison varaajan mennä pohjaan asti 80 asteeseen ja sen jälkeen laittaa talon varaajalta tulemaan viileämpää vettä tilalle. Näinkin on käynyt varsinkin kun keli lauhtuu äkkiseltään -25 asteesta nollaan.