Laitetaan hieman päivitystä.
Nyt on oikea polttotekniikka vihdoin löytynyt ja lavan vaihtoväli on saatu pidemmäksi. Noin nollakelillä yksi lava kestää sen 9 - 10 päivää ja lämmittää tarvitsee joka toinen päivä. Tähän olen tyytyväinen kun ennen piti lämmittää joka päivä ja pakkasen kiristyessä sai lämmitykseen käyttää 4 - 8 tuntia (joka päivä).
Kahden varaajan systeemi toimii hyvin kahdellakin tavalla.
1. Talon (varaaja 1700 litraa) käyttövesikierukassa saadaan kerrostumisen ansiosta säilymään kuuma/lämmin käyttövesi tuon kaksi päivää niin, että suihkussa/saunassa voi käydä reilusti sinäkin päivänä, jolloin ei lämmitetä.
2. Päävaraajan (3000 litraa, kattilan vieressä) liikaa lämmetessä talon varaajasta saa nopeasti ajettua viileämpää vettä isomman varaajan alaosaan. Varaajien välisen siirron hoitaa Termomat 2, jonka ohjaama pumppu voidaan nätisti vaihtaa Termomatista normaaliin pistorasiaan ja näin ajaa manuaalisesti.
Hyvin tuo Termomat 2 toimii pidemmälläkin matkalla. Johtovetoa kahdelle anturille tuli noin 60 metriä (5-napainen johto).
Talon patterikierron sunttia ohjaa Vexve AM20-W, johon olen enemmän kuin tyytyväinen. Varaajien lämpö saadaan erittäin hyvin käytettyä hyväksi ja lämpövaihteluksi varaajissa noin 30...35 - 88 astetta.
Aikaisemmin joku ihmetteli noita kattilan ja varaajan välisten putkien koko ja mahdollisesti riittämättömyyttä. Kumotaan tämä, ei mitään ongelmaa.
Ainoa mitä muuttaisin näin jälkeen päin on kattilan vieressä olevan varaajan koko. Talon varaajalle ei oikein voi mitään tehdä kun on tehty paikallaan kellarissa. Tuohon 3 kuutioiseen oli tyytyminen, koska pannuhuoneen korkeus vain 250 ja 4000 litrainen olisi tehnyt liian tiukkaa (korkeus 245).
Pari tuhatta litraa lisää vettä tai miksei samantien 10 kuutiota niin ei tarvitsisi näillä nolla keleillä polttaa niin varovasti. Nyt ei ole toivoakaan, että voisi ladata pesän täyteen jos ei ole kunnolla pakkasta.
Sen verran mittailin, että pesään mahtuu noin 75 kg koivua (noin 10 cm halkaisijaltaan).