Tuota meinasinkin että kokeilee vaikka puolella määrällä savujarruja, en sitä että lähtee niitä pätkimään. Jos auttaa ja savukaasut pysyy kohtuullisina niin olisiko ongelma sitten veto/korvausilma puolella. Liian kuivia puita kyllä suomen oloissa on todella vaikea saada, jos nyt ei ole mitään puusepänkuivaa uunikuivattua. Ja eihän tuo kattila edes kaasuta puuta jos panos palaa yläpesässä rauhakseen. Kyllä tuo savukaasujen "hitauteen" viittaa. Eli joku nyt jarruttaa liikaa imuria ja toisiopaloon tarvittavaa vetoa ei synny.
Ja se sytytys pikkupanoksella pitää muistaa että saa kunnon hiilloksen alle. Juuri noin käy kun sytytetään ja pesä ladotaan täyteen. Koko pesällinen syttyy vaan varastopesässä ja kestää todella kauan ennen kun toisiopalo alkaa. Tiedän tuo omasta kokemuksesta. Jos näillä ja jollain perusilmansäädöillä ei saa toisiopaloa toimimaan niin itse ainakin seuraavaksi tutkisin vetopuolta. Tietysti korvausilma pitää olla kunnossa. Kosteat puutkin kyllä vaikeuttaa toisiopalon alkua. Ja se pitää todeta että ainakin atmoksesta että kattilan palolämpö pitää saada +90 paikkeille jopa yli niin toisiopalo toimii hienosti.
Pieni käytännön kokemus eilisestä taas.. Saunaan oltiin menossa ja varaaja puolilämmin ja ajattelin puoli pesällistä poltella niin riittää lämpö taas vrk. Oli jäänyt kerros vanhaa hiillosta pesään joten sen kasasin arinanaukon päälle ja pari sytytys pussia päälle, tulet perään. Sitten pesä kerralla puita puolilleen. Kävin puolen tunnin päästä katsomassa, niin jopas taas huonosti paloi tai katkoi ja tussautteli toisiopaloa pois ja päälle. Luukku auki ja painelin puita alaspäin ja luukku kiinni. Ja siitä lähti taas yhtenäinen toisiopalo rallattamaan. Ja puut ei ainakaan ole liian kuivia, mäntyrankaa osa halottuja ja osa pyöreitä, jotka tuntuvat olevan huonointa puuta atmokseen.