Terve!
Tosiaan automaatti- ilmaimet kannattaa aian laittaa palloventtiilin kanssa sarjaan. itselläni 3 kpl ilmaimia ja yleensä kun kokeilen niin kaksi vuotaa, joskus se kolmaskin. Asialla on tekemistä paikakkuntasi veden kalkkipitoisuuden ym. kanssa. teoriassa jollain tisaltulla vedellä sopivien aineiden kanssa höystettynä voisi sellainen ilmain kestää vuosia.
Kiitin onneani kun suhtauduin siihen kohomekanismiin epäluulolla ja kun omana työnä tein jokaisen putkenvedon, niin paninpa leikkuurengasliittimillä 15mm putkesta ne ilmaimen jalat ja tosiaan pallovensut aina siihen alle.
Jos jotain kannattaa varoa, niin varaajan päältä eristeisiin valuvaa vettä. Se on semmoinen tuholainen ettei uskoisi. Kotitalossa aikanaan oli erikoinen tilastollinen hetki: Isäpappa sairaalassa leikkauksessa, ulkona -40 astetta pakkasta ( muistan kerran elämässäni nähneeni sen lukeman mittarissa) ja pannuhuoneessa varaaja alkoi suihkutta kyljestä vettä. Kun kiireesä purin pintapeltiä nin aluksi tuli ihan uudenveroista näyviin, sitten yhden vastuksen ympäriltä oli kuin hapolla syövytetty noin 10-15 sentin alue. kaikkialla muualla kuin uutta. Kyseessä oli vain eristeessä hautonut mitätön vesivuoto jota ei ulospäin nähnyt. Lämpö, vesi , happi ja tavallinen teräs= pikainen ja voimakas ruostuminen.
No, eipä muuta kun lasikuitukangasta + kaikki suvun epoksiliimaputkilot sekä tulipalokiireessä tehty laminointi. ( k.o pannari lämmittää 3 taloa ja putkikanaali on 50m pitkä + vanhimman talon kellarissa on vain kosteat villat lämpöputkien päällä, kertio perimätieto, eli oli tulossa putkien jäätyminen pikavauhtia) Lasikuitupaikka kesti seuraavaan kesään asti. Koskaan ei ole ollut niin kiirettä tällaisessa hommassa. Jos putki olisi jäätynyt talojen väliltä, voin vain kuvitella mikä savotta olisi ollut pelastaa ne 3 kämppää joissa vain yhdessä on edes tulisija ( vanhempieni talossa allekirjoittaneen muuraama varaava takka)
Laatuasioista: Ilman tietoa tuotemerkistä, voi kertoa erikoisen uutisen, kun yhdessä lähinaapuri- rivitalossa on useammassa huoneistossa puhjennut kupariputki kattoverhoilun yläpuolella. Tuttavanikin asui siinä talossa joskus ja kun heillä oli eteisessä alkanut sade, oli kunnan putkimies sanonut että ketään se ei yllätä eikä ihmetytä, kun sattui sellaista kupariputkea " joka nyt vaan syöpyy puhki muutamassa vuodessa" Olin järkyttynyt kun minusta kupari pitäisi olla juuri sellainen pitkäikäinen ja luotettava....Olisi kiva tietää syitä semmoiseen, eli voiko niin susi- kupariseosta olla että lämmityskiertovesi sen syövyttää? Vai onko kupari syytön ja kyseessä joku systeemiin rakennettu vika kuten sähkökemiallinen joku galvaaninen homma??