Nyt kerkee syvälisemmin selostaa.
Lämmitetty ollaan öljyn rinnalla takalla mutta tuntuu että takka on työläämpi kun joutuu kyttäämään koska pellin voi laittaa kiinni ja kaikki puu ei pala lentotuhkaksi. Poltettua määrää en osaa arvioida, vähintään 6 iltana viikossa yhden pesällisen poltin kun nuuka olen ettei hukkaan mene lämpöä
Patteri- ja lattialämmityspiirit on jo olemassa, kaikki muu siis tulee uutta. Tässä vaiheessa paneeleita ei tule, kaikki varaukset tehdään aina keruuputkineen yläpohjaan + varaajiin tilbehöörit. Pumppua, paisaria ja mehuja ei tietty myöskään tule nyt.
Tulistusvaraajaan tulee 6 kW nalli, akkuun ei ollenkaan vaan pakkasvahdiksi tulee lämmityspiirin sekoitusventtiili. Holvi pysyy nytkin plussan puolella ympäri vuoden vaikka seinissä ja katossa ei ole eristeitä. Pienen sähköpatterin tilaan asennan varmuusvaraksi.
Talon maksimilämmitysteho oli 7,5 kW (ulkona -24 'C) ja kestoa n.12 h, muuten tehoa käytettiiin 3-5 kW (-5...-15 'C). Tällä perusteella laskin 500 l varaajan ja 6 kW tehon riittävän kovien pakkasten yli jos akkuvaraajasta mehut käytetty esim. lomareissun aikana.
Jos budjetti pitää, laskin TMA:n olevan 5 vuotta jos päästään 100 % puuosuuteen energiasta ja 70 % (30% sähköllä) olisi 7 vuotta. Tässä siis (oman) puun MWh hinnaksi määritetty 10 c, omalle työlle ei laskettua arvoa