Ei näytä. Vertailin vanhoja päivä kuvia ja jossain kohdin oli muutosta tullut enemmänkin. Ehkei ole vain ollut ihan näin pahan kuin nyt.
Eilinen teki saman stopin ensin 80 asteeseen tunniksi. En käynyt katsomassa savutusta tai arvoja, mutta normaalia tuo ei ole. Tuon tunnin jälkeen nousee kattilanlämpö vasta ylös asti 84-85:een. Ikään kuin lyö jarrut liian ajoissa päälle ja jonkin arvon takia ei mennä täysillä kattilan asetettuun lämpöön asti. Tuossa tapahtuu aina pieni notkahdus samalla lämmössä alas päin. Tuollaista humppaavaa eikä tasaista enää lämpökäyrät kuten aiemmin on ollut, että joku asia nyt tuossa on muuttunut. Puun kulutuskin on kasvanut selvästi, mutta niin on kasvanut teinien suihkussa asuminenkin.
On hyvä asia että on kriittinen omaan lämmitysjärjestelmään. Katsoin vaan viimeistä polttoa, jossa kattilaan palaavan veden lämpö on hyvässä kuosissa nyt, kun aikaisemmin se oli kymmenen astetta alhaisempi polton aloitushetkestä.
Outoa jos todellakin saman laatuisella puulla kulutus on kasvanut merkittävästi.
Oletko katsonut minkälaista konvektion tuhka on väriltään ? Onko savukaasun lämpötila muuttunut aikaisemmasta ? Entä pääsetkö mittaamaan kattilan veto-olosuhteet ? Panospoltossa veto-olosuhteilla voi olla suurikin merkitys hyvään polttoon. Esimerkiksi kiinteän polttoaineen polttaminen edellyttää noin 1,8-2,0 kuution ilmamäärää tunnissa saatua 1kW tehoa kohden. Näin ollen 35kW tehoinen kattilalaitos käyttää ilmaa n. 70 kuutiometriä tunnissa.
Minkälaisessa kunnossa on savukaasuimuri ?
Jos edellämainitut asiat on kunnossa, on vikaa kattilan ohjausautomatiikassa.