Pannuhuone on toistaiseksi pysynyt melko siistinä. Pääasiassa puuroskaa tahtoo pyöriä lattialla. Niitä tulee välillä lakaistua pois. Siisteyteen auttaa myös se, että tuhkaa ei tarvi kantaa ulos.. Lämpökeskuksen aikana vain muutaman ämpärin manuaalisesti roudannut pihalle. Tämä sen takia kun on ollut jotain roinaa poltossa ja tuhka ollut huonosti juoksevaa (esim. mursketta, kiviä tai rautaa paljon seassa)
Kattila on helppo huoltaa kun sen tavoille oppii
Esim varastopesän täytössä ei tarvitse savusukeltaa kun muistaa sammuttaa polttopuhaltimen hyvissäajoin ja malttaa tuulettaa riittävästi siiloa ennen kun avaa lukun kokonaan.
Kattila on ollut nyt kesälläkin jatkuvasti toiminnassa. Varastopesän täyttö joka toinen pv. Polttoainetta kulunut tuolloin ehkä jatkosiilollinen.
Palamispuhtaus on kesällä huonompaa kun talvella. Nokea kertyy nopeampaa tahtia tulipinnoille. Varsinaista pikiongelmaa en ole huomannut.
Tämä on jatkuvapolttoisten huono puoli. Samaa tekee stokerit, pellettipolttimet pienen kulutuksen aikaan.
Joo, mulla tuossa on "liikaa" käyttäjiä, maltti on vähissä ja saattaapa puhallin olla päälläkin lisätessä
Nimittäin mm. valaisimien suojakuvut sulaa katonrajassa, ilmeisesti välillä melkoiset lieskat lyö luukusta.
Ei sitä itsekään aina malta odotella, puhallin vaan pois päältä, luukku auki ja puuta pesään kun ihan musta se huone on kuitenkin niin ei pienet savut meinaa mitään.
Jos hitaasti avaa ja puhallin on sammutettu hyvissä ajoin niin aika savuttomasti saa tosiaan lisättyä. Ilmeisesti jatkosiilo auttaa tuossa, helpommin matalasta siilosta pääsee savu pihalle. Mulla tuossa oli entisessä kattilassa jatkosiilo joka johti kerrosta ylemmäksi täyttöhuoneeseen, jossa oli puhallin huoneen ylipaineistamiseksi.
Lisäksi tuhkan käsittely tuppaa sotkemaan, tuollainen tuhkakaivo olisi kyllä hyvä.
Tuota kesäajan suurempaa nokeentumista en ole huomannut, taitaa olla sen verran kova kuormitus kesälläkin.
Meillä haketta kuluu kesäaikana n. 200 kWh:n edestä päivässä, kun toteutunut kulutus on 50 kWh. Minusta ei maksa vaivaa käyttää stokeria näin huonolla hyötysuhteella ja olenkin antanut vastuksen lämmitellä vedet. Mitään nokeentumista tai muuta sellaista ongelmaa tuolla 200 kWh:n poltolla ei ilmennyt, mutta jatkuvasti saa vahtia, että takapalo ei pääse liian pitkälle. Aurinkokeräimethän ne olisivat ideaali ratkaisu tähän tarpeeseen, mutta tma on vielä ollut aivan liian pitkä.
Juu, ei aina kesäaikana näissä hyötysuhteet päätä huimaa. Itsekin olen laskenut että jo pelkkä lämpökeskuksen "omakäyttösähkö" eli pumput, Kespesin puhallin ja automatiikka vie sen verran että melkein jo tuolla lämmittäisi käyttöveden talolla olevassa käyttövesivaraajassa.
Sitten tuon sähkön päälle se reilu varastopesällinen tavaraa eli jotain 150kWh lämpöä. Itse Kespesistä tai sen huonosta hyötysuhteesta ei ole kysymys vaan reippaasta hukkatehosta lämpökeskukseen, kanaaliin ja taloon. Lämpiksen pannuhuoneessa on reilusti yli 40 astetta lämmintä, ei mittarit riitä mittaamaan todellista lämpötilaa mutta tarkenee
Talolla on lämmönjakohuoneessa sama tilanne, lisäksi näiden välinen n. 100 metrinen kanaali varmasti jonkin verran matoja lämmittää. Ja vielä talolla käyttövesilinjat alapohjassa sekä rättipatterit ja lattialämpö osansa ottaa, tietysti myös varsinaiseen patteriverkostoonkin saattaa jonkin verran mennä.