Mitenhän se niin nopsaan pehmeni,,oliskohan jotain tekemistä että sulla on reilut eristeet..täälä kuiten 80 luvun luuku niinkuin ylempänä kuvassa,,sisäpuolella suojaava kovanpuoleinen pikikerros aina välilllä lohkeaa sitten alas ja tulee pellit näkösälle.
Termostaattilisälaitekkin laitettiin viikko sitten tulille..10c hysteesillä nyt ajossa johan huokailee komiasti pitempiä pätkiä ja "lähtee käyntiin" samalailla vaikka käynee 4-5krt vuorokautee.
Pakkasilla saa hysteessi olla varmaan 20c mitenhän tuo isompi hysteesi vaikuttaa kattilan rakenteeseen tapahtuukohan siellä sen suurempaa elämistä rakenteessa.
Hapan kondenssivesi syö rautaa. Luukkuun ja kehykseen tiivistyy kosteus lähes 24h/365vrk. Se on kylmin osa, varsinkin kun jatkosiilo on korkea. Tuskin on mitään ihmeenpää ongelmaa esim. pelkällä kattilan varastopesällä toimiessa.
Valmistajankin mukaan melko normaalia ns. otollisissa olosuhteissa, eivät he ihan suotta suositelleet haponkestävää siiloa + kantta. Uusi varaosa luukku noin 400 eur.
Nyt löysin omalta paikkakunnalta pätevän särmääjän. Katsellaan mitä saadaan aikaan..
Tuosta termarista: Hyvä jos sait pelaamaan
Siinä hyötysuhde paranee huomattavasti, kun polttojaksoille tulee pituutta reilusti alkuperäiseen verrattuna. En osaa sanoa kuinka isoksi eroaluetta uskaltaa kasvattaa. Siinä on riskinsä jos mennään oikein alas. mm. kastepiste, eli höyryt tiivistyy johonkin ei toivottuun paikkaan kattilan pinnoilla.
Mulla on nyt säädöt siten ollut jo pitkään, eli himpun yli 80 c starttaa ja vähän päälle 90 c lopettaa. Näin se tuntuis toimivan parhaiten