Tilaan saan sopimaan 2400litraisen varaajan, Eli kaiken kaikkiaan uudessa järjestelmässä varaajatilaa tulee olemaan 2580-2700litraa.
Samoin tajusin palstaa lukiessani vähempi tehoisen kattilan palavan pidempään suuremmalla palovarastolla ja näin ollen paikkaavan pienehköä varaajaa ja suurempaa kulutusta. Aivan loistavaa. Olisinkin edelleen erittäin mielelläni ottamassa vastaan teidän kommenttejanne millaisen koko luokan kattilaa te tuohon valitsisitte?
En kovin innoissani ole ajatuksesta lämmittää kattilaa aamuin illoin. Toki yli 20 asteen pakkasessa näin se saakin olla.
Kantikkaita varaajia mietin mutta päädyin pyöreään, monestakin syystä, kyseessä on paineastia ja nehän ovat yleensä lieriön muotoisia puolipallon muotoisilla päädyillä.
Suuri varastopesä ja pitkä puu, 60 cm on paljon helppotöisempi verrattuna 50 cm kunhan koneet sen sallivat, tiedän kokemuksesta kun teen, siirtelen ja poltan molempia.
Kuten Zetori mainitsi on helppoa lämmittää aamuin illoin, silloin löytyy hiillos jonka päälle heittää puut ja syttyy heti, käy nopeasti, nopeammin verrattuna kaksi pesällistä peräkkäin.
Ensin pitää selvittää paljonko energiaa kuluu lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen, voiko testin tehdä sähkövastuksilla MLP seis? Sekä koko lämmitys pois hetkeksi niin selviää muu kulutus?
Aurinkokeräimet kesäkäyttöön niin ei tarvitse kalliilla MLP tehdä käyttövettä eikä puita poltella touko- syyskuun välisenä aikana.
Meillä kului sähköä 3200 kwh vuonna 2022, kaksi aikuista ja kolme lasta, Puulämityksen ja aurinkolämmön ohjaukset ja kiertovesipumput 4 kpl, eli teillä 17 000 kwh COP 4 = 68 000 kwh suoralla sähköllä?
Onhan niitä öljylämmitykseen takaisin siirtyneitäkin, maalämmön molemmat kompurat (11 vuotta) rikki loppuvuodesta, ei saa uusia jostain syystä, sähkö kallista, onneksi vanha öljylämmitysjärjestelmä on jätetty rinnalle varalta Hondan aggrekaatilla jos tulee sähkökatko.