Kirjoittaja Aihe: Puulämmitykseen siirtyminen maalämpö rinnalla  (Luettu 24804 kertaa)

Kävimitenkävi

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 62
Vs: Puulämmitykseen siirtyminen maalämpö rinnalla
« Vastaus #120 : 28.11.2023-20:12 »
Kiitos!

Kävimitenkävi

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 62
Vs: Puulämmitykseen siirtyminen maalämpö rinnalla
« Vastaus #121 : 12.12.2023-13:30 »
Muutama viikko lämmittelyä toimivalla kattilalla takana. Nyt olisi aika alkaa syventymään noihin muihin säätöihin. Tietoa on tällä palstalla paljon, mutta sen löytäminen on hieman haastavaa, koska se on niin hajallaan eri ketjuissa. Siksi kirjoittelen tähän ja toivon saavani kommentteja kokeneimmilta käyttäjiltä.

Ensiksi Oventrop pumpun tehon säätö. Ymmärsinkö oikein, että vanhemmissa malleissa on kolme asentoa pumpulle? Minulla tuntuisi olevan portaaton säätö. Olen tätä koittanut asettaa sellaiseen arvoon, jossa kattilan lämpö pysyy alle 80 asteen. Alussa se toki on viileämpi noin 70 asteinen, mutta polton edistyessä nousee 80 asteeseen. Termostaatti minulla taitaa olla asennossa tasan 6, joka tarkoittaa noin 62 astetta. Jos nyt oikein muistan.

Kattilani on 30kw teholtaan. Savukaasujen lämpö on tehdasasetuksissa 170 astetta. Ohjekirja antaa 30kw kattilalle 175 asteisen savukaasun eli ilmeisesti polttelen nyt 25kw teholla?

Kävimitenkävi

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 62
Vs: Puulämmitykseen siirtyminen maalämpö rinnalla
« Vastaus #122 : 12.12.2023-13:31 »
Jos sattuu niin, että varaajien lämpö laskee 40 asteeseen tai jopa hieman alle ennen kuin ehtii sytyttämään niin yksi pesällinen ei riitä nostamaan lämpöjä juurikaan yli 70 asteen. Tällaissa tapauksissa tehoa voisi nostaa ja lisätä puita kun ensimmäisen pesän poltto hiipuu? Tehon noston myötä myös pumpun virtausta tulee nostaa? Tavoittelen tällä tehon lisäyksellä nopeampaa palamista ja siksi tuo puun lisäys saataisiin paremmin mahtumaan vuorokausi rytmiin.

Olenko ajatusten kanssa aivan hukassa vai jollain jäljillä? Millaisella teholla te Attackianne poltatte?
160 astetta on suositeltu savukaasujen lämmön alaraja. Tämä lienee 15kw polttoteho?

Kävimitenkävi

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 62
Vs: Puulämmitykseen siirtyminen maalämpö rinnalla
« Vastaus #123 : 21.08.2024-13:44 »
Tilanne päivitys näin puulämmityskauden alla.

19.6. olen siirtynyt maalämmöllä lämmittämään käyttövettä ja puukattila on siitä saakka odottanut vuoroaan pannuhuoneessa. Kaksi kuukautta on sähkönkulutus ollut melko mitätöntä ja kun saman ajan pörssisähkö on ollut erittäin edullista niin mikäs tässä on ollut kesää viettäessä.

Puuta on kulunut marraskuun 2023 alusta tähän päivään aika tarkalleen 19 pinokuutiota. Noin yksi kuutio jäi viime vuonna tekemiäni yli, joista aloittelen polttoa lähiaikoina.

Kattilan kanssa on edelleen tehtaan kanssa pieni takuun alainen juttu meneillään. Jostain syystä kellon aika ja päivämäärä resetoituu parin päivän välein. Yleensä tämä tapahtuu klo 00.00 tai vaihtoehtoisesti 01.00. Yleensä päivämäärä on nollauksen jälkeen 1.1.1970, mutta voi olla myöskin 1.1.2010. Ei tuohon ole oikein syytä löydetty. Uuden näytönkin jo sain, mutta ei sillä ole vaikutusta. Muistipatteria haluavat nyt vaihtavani uuteen. Vaihdoin sen myöskin tuohon edelliseen näyttöön, mutta ei sekään ollut ratkaisu. Kunhan saan jälleen pariston ostettua niin voin raportoida myyjälle/tehtaalle tuloksesta. Tehdas on keskusteluun ottanut mukaan myös näytön valmistajan ja heiltä onkin jo uudet ohjeet mitä pitäisi näytön logitiedoista kaivaa. Hankalaa on vain kun Windows pohjaisella järjestelmällä sieltä ei saada tietoja ulos.
Sinänsä käyttöön tuo ei ole vaikuttanut, mutta logitietoja ei ole pystynyt kohdentamaan oikeaan päivään ja kellonaikaan, kun ne ovat mitä ovat.

Pannuhuone on valmis ja pitäisi tilata lopputarkastus rakennusvalvonnasta.

Putket on edelleen kaikki eristämättä. Eristeet on kuitenkin jo ostettu ja ne odottavat tallinnurkassa asennusta. Armaflex HT eristettä hankin. Pitäisi olla riittävä lämmönkesto.

Hyvää lämmityskauden alkua palstalaisille.