Minusta noissa hellojen verhoiluissa ei ole käytetty vuolukiveä. Näyttävät jonkinlaisilta keraamisilta laatoilta.
Todella vaikeaa on löytää 25 neliön mökkiin puuhellaa, joka pelittäisi kaikkina vuodenaikoina. Itse ratkaisin tuon ongelman oman mökin 26 neliön tupa/keittiön lämmitykseen seuraavasti: Tilassa oli valmiina iso punaisista tiilistä tehty iso varaava uuni. Uuni oli hyvä lämmönlähde ja varauskyky riitti hyvin sellaisiin kevättalven pakkasöihin, jolloin kävimme mökillä. Ongelma oli kylmän mökin lämmitys. Se kesti tuolla kivikasalla tuskallisen pitkään 8 - 10 tuntia. Hankimme kaasulämmittimen, Mökki lämpesi paljon nopeammin, mutta käydessään lämmitin puskee ilmaan hurjasti vettä. Eihän sitä silmä erota, mutta viileille ikkunapinnoille tiivistyi vesihöyryä niin paljon, ettei ikkunoista tahtonut ulos nähdä. Lisäksi ikkunoilta valui yhtenään vesinoroja lattialle. Kaasulämmitin on nykyään varastossa, pitäisi se hävittää, mutta kun on toimiva laite.
Ostin seuraavaksi entisaikojen minihellan Rapid 3 merkkisen. Pari satkua tuosta valurautaihmeestä joutui maksamaan. Rapidissa savukaasut poistetaan hellan alta. Sieltä oli helppo ohjata savut tiiliuunin nuohousluukusta sisälle. Hella on uunin edessä siten, että molempia pystyy käyttämään, jopa samanaikaisesti. Hellassa on kaksi keittolevyä ja pieni uuni ruokien lämmittämiseen.
Nykyään kylmään mökkiin tullessa viritän tulet ensin uuniin ja heti perään hellaan. Hella alkaa puhkua lämmintä heti, tosin pienen kokonsa vuoksi ei se mikään kiuas ole. Mökkiä lämmittäessä pistän kahvipannun hellalle ja kohta saa kahvit sivutuotteena.
Tosi kovilla pakkasilla mökin alkulämmityksessä on mukana valopetrolilämmitin, joka ei puske vesihöyryä ilmaan ja ikkunoista näkee ulos.
Voisit harkita kahden puuhellan hankkimista. Vaikka se Rosa ja lisäksi Rapid 3. Edellyttää tosin että isommassa hellassa on pyöreä keittolevy. Syksyisin ja talvisin käytät Rosaa. Keväällä Rosasta keittolevy pois ja nostat päälle Rapidin. Ruokaa voi valmistaa, mutta mökki ei muodostu saunaksi. Varaavuusongelma tosin jää yhä jäljelle.