Hyvä selvitys yösähkölämmityksestä, noin täälläkin on järjestelmä tehty. Alavastuksia 3 x 9 kW, joista tosin yksi on ollut toimimaton (viallinen). Pakkasella alamittari laski jo aamupäivällä lukemaan 25...40 C ja lämmitin pesällisen tai hiukan enemmän. Talvella säädin termarin 70 C paikkeille, nyt on 60 C.
Varaajan keskivaiheilla on 12 kW päivävastus ja termostaatti. Se ei ole ollut päällä lainkaan, säädin termarin pienelle. Tarkistan melkein päivittäin sähköyhtiön verkkopalvelusta miten kattilan käyttö näkyy sähkönkulutuksessa. Vaikea siitä on sanoa muuta kuin, että ei se hyvältä näytä. Kattilan energian tuotto vaikuttaa pieneltä myös kun arvioi sitä varaajan ala- ja keskilämpömittarin muutoksen perusteella. Pesällinen sisältää sentään laskennallisesti 50...60 kWh. Osa energiasta menee toki YPV-40 veden ja raudan lämmittämiseen. Ei se hukkaannu vaan jää talon pohjakerrosta lämmittämään. Puita poltin noin 8 p-m3 talven aikana.
Sähköyhtiön kello ohjaa yösähkön päälle 22...07. Kontaktorit naksahtaa heti kymmeneltä, täällä ei ole ollut porrastusta. Yhtenä päivänä huomasin, että vastukset oli olleet päällä päiväaikaan. Kysyin yhtiöltä mistä on kyse ja vastasivat, että heillä oli säädetty jotain kelloja eli myönsivät että oli heidän virhe. Kallista se yösähkökin on ja mielessä onkin laitattaa lämpöpumppu.
Akvaterm kertoo niukasti mitä varaajan sisällä on. Arvelen että kaksi kierukkaa pystyasennossa ja ne on ulkopuolella kytketty peräkkäin. Ei tietoa onko varaaja sisältä avoin vai onko laippa tai kaksi.