Pienet on systeemit noihin neliöihin kun vielä ei ole pakkastakaan juuri missäi päin Suomineitoa. Tällä kelillä ~5 kW kulutus ja siihen tarviais nyky
EDIT + aikaisella kattilalla ~6 kWh edestä puuta tunnille -> 160 kwh vuorokauteen kun kattilan ylösajo haukkaa omansa. Sellaisen jos saa kerralla ladattua pesään niin sinne pitäs mahtua 40 kg puuta. Tuossa on eri käyttäjien mittailuja paljonko pesään kerralla mahtuu
http://www.puulammitys.info/index.php?topic=268.0Varaajaan jos koko lataus ei kerralla mahdu niin nykykattilat menee "katkokäynnille" eli kattilaveden noustua tarpeeksi kuumaksi sammuu savukaasuimuri. Pakkasten tultua sitten hommat tuplaantuu ja triplaantuu. Noista käänteispalokattiloista on täällä monenkin otsikon alla tarinaa, lambdallisia on käyttäjillä ainkain Vigas, Attack, Effecta pannuissa, lambdattomia löytyy ainakin Atmoksen, Magan, Niben, Jäspin, Orlanin (Suomess myös Termax nimellä myyty ja Dakonin käyttökertomuksia.
Tuosta kattilasi hyötysuhteesta, aikonani laskeskelin oman pannun hyötysuhdetta (arimax 240) ja jossain 70% paikkailla se pyöri, tehot 20 kW paikkeilla. Siinä sitten kun -30c kelissä haukka torppa 10 kW niin 12 tunnin lämmitysjakso oli tarjolla. Noilla sinun neliöillä ja pannulla saa paukkupakkasilla jakaa kipinävuorot.
Noihin neliöihin ja kulutukseen varaajakapasiteetti on aika pieni mutta systeemi lienee rakennettu aikoina jolloin ei Suomessa juuri tiettykään muuta puulämmityssysteemiä kun yläpalokattila ja kahden kuution varaaja.