Kuuluukohan tämä tälle alueelle?
Meillä on pannuhuone erillisessä rakennuksessa, n. 15m asuinrakennuksesta. Putkikanaali on ns. virallista styroxilla vuorattua peltikanaalia jossa putket kulkevat rinta rinnan tuleva ja menevä, sekä käyttövesi että patterikierron vesi omissa vielä erikseen eristetyissä "salaojaputkissa", eli hyvin eristettyinä.
Silti energiahävikki tuntuu olevan aika mojovaa, koska kellokytkimellä sulkemalla lämminvesikierron pumppu yön(joka päivä 00:00 - 06:00) ja työpäivän (10:00 - 15:00) ajaksi säästyy valtavasti varaajaan ladattua lämpöä.
Din-rasiassa oleva bilteman viikkoajastin katkoo virtaa. Laskin että näillä keleillä (pikkupakkasilla) jäähtyminen on n. -1.04C / h luokkaa kun kierto on päällä, -0.3C / h luokkaa kun pois! Aika huomattava ero.
Serkku hoksautti asiasta, heillä oli ollut helppo säätää kun töpselin nokassa oleva pumppu - laittaa vain "auton lämppärin ajastimen" jossa viikkotoiminto.
Onko muilla tästä tietoa? Olen itse tästä jotenkin niin hämmästynyt että pakko jakaa tätä ilosanomaa.
Mahdollista on sitten se, että jostainhan on se hukkalämpö pois, et tästä voisi olla jotain haittaa. Esim. jos maakanaali on maassa matalalla, voivat putket periaatteessa kovilla pakkasilla jäätyä. Meillä ei tätä ongelmaa taida tulla kun vieressä menevät patterikierron putket..